Kiertotalous

Kiertotalous

Suomen tavoitteena oleva kiertotalousyhteiskunta muuttuu vähitellen visiosta todellisuudeksi. Lähitulevaisuudessa huomio kiinnittyy yhä enemmän siihen, miten tuotanto ja kuluttaminen vaikuttavat luonnonvaroihin ja ympäristöön. Samaan aikaan koko yhteiskunnan on vähennettävä riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista.

Kiertotalous luo vaihtoehdon uudenlaiseen systemaattiseen tapaan säästää ehtyviä luonnonvaroja. Kiertotaloudessa tuotanto ja kulutus synnyttävät mahdollisimman vähän hukkaa. Kulutus perustuu omistamisen ja kertakäyttökulttuurin sijaan palveluihin: jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen. Kiertotalous edellyttää uusia toimintatapoja koko ketjussa tuotteen tai palvelun suunnittelusta uusiin liiketoiminnan ja kuluttamisen malleihin. Muutos ei synny ilman näkemykseen ja osaamiseen perustuvia tekoja.

Reset2018 on tarkoitettu kaikille rohkeille muutoksen tekijöille, joilla on paloa oppia ja omaksua uutta sekä jakaa oivalluksia. Tähän tapahtumaan ei tulla vain kuuntelemaan asiantuntijoita. Sisältö ja se mikä on merkityksellistä, luodaan yhdessä.

Tapahtuma tarjoaa sinulle yhteisöllistä sparrausta oman osaamisesi tueksi.Tapahtuman teemoina ovat jatkuva työssä oppiminen, johtajuus, uusi talous, kiertotalous ja kokeilukulttuuri. Tapahtuman keskustelunherättäjänä ja keynote-puhujana toimii Harold Jarche (Kanada). Jarche on tämän hetken arvostetuimpia verkosto-oppimisen edelläkävijöitä.

Tapahtuman taustajoukkoina toimivat Kokeilun paikka, suomalainen kokeilijayhteisö, VNK:n Kokeileva Suomi -hanke ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Reset2018 on osa kokeiluviikon ohjelmaa.

Voit keskustella tapahtumasta ja ideoida tapahtuman sisältöä Kokeilun paikan keskustelu-alustalla. Tämä vaatii kirjautumisen palveluun.

 

Sisältötiedustelut: irina.patrikainen@motiva.fi

Mediayhteydenotot: elli.saari@motiva.fi

Lisätietoa tapahtumaan ilmoittautumisesta: nina.vaasvainio@motiva.fi, p. 040 535 0421

 

Seuraa meitä, ja pysy perillä kokeilijayhteisön kuulumisista!

Twitter: @KokeilunPaikka

Facebook: Kokeilun paikka

Kokeilevan Suomen -uutiskirje